Packers Hungary Club

2014 minicamp és OTA körkép

Most hogy vége lett az OTA-knak és a minicampnek és itt a teljes unalom ideje, íme pár sor az eddigi érdekességekről/fejleményekről. Fontos, hogy mivel az eddigi edzések a CBA értelmében védőfelszerelés nélkül (csak sisakban) folytak, sok minden fog még változni a szezonig. Ez az időszak a skill pozíciókról szól (WR, TE, QB, DB), a falembereket nehezebb ilyen körülmények között megítélni. Mindenesetre, ami eddig kirajzolódik azok a következők:

Wide Receiverek

A Nelson, Cobb, Boykin trió mellett nagy verseny van a további elkapó helyekért. Adams helye a magas pick miatt szinte biztos, a depthchart további helyeiért azonban sokan jelentkeznek –akik olyan jók, hogy könnyen elképzelhető akár 6 WR is az 53-as keretben. Az OTA-k egyik legnagyobb sztárja Chris Harper volt, aki napról napra minden irányítóval nagy playeket csinált. Kevin Dorsey és Miles White is meggyőző volt, Abbrederis esélyeit pedig az támogatja, hogy jelenleg ő a legesélyesebb punt returner-nek – WR-ként azonban az elkapások mellett dropjai is voltak. Jeff Jannis valószínűleg egy hosszabb távú projekt, remek fizikalitása ellenére idén nem valószínű a helye az 53 között.

ota5

A Tight End kérdés

A TE poszt korábban aggasztó volt Finley sérülése miatt, azonban az off-season után úgy néz ki hogy továbbra is a csapat erőssége lehet. Ennek egyik legfőbb oka Richard Rodgers tündöklése, aki jó blokkok mellett egykezes elkapással, hosszú és rövid játékokkal is kitűnt az edzéseken. Névrokona Aaron egyenesen viccnek nevezte, hogy egy ilyen jó játékost a 3. körre értékeltek. Előzetesen a szakértők hosszabb távú projektként gondoltak rá is, most azonban úgy néz ki, hogy akár a kezdő pozíció is benne van a pakliban – de a sok játékidő mindenképpen. Quarless sérülése miatt nem vett részt az eddigi edzéseken, így nem tudni ki van jelenleg előrébb kettejük közül, de Andrew-nak fel kell kötnie a gatyáját. Az egység harmadik játékosa Brandon Bostick is szép elkapásokkal vétette magát észre, az egyik TD-jét Clinton Dix feje fölött húzta be. Mivel Colt Lyerla is stabil teljesítményt hozott és fantasztikus fizikai tulajdonságokkal bír, nagy a harc a 4 TE között, amelynek kimenetelétől függetlenül többen is fognak jelentős játékidőt kapni.

ota

A defensive back szakasz

Ha Ha-ról szólva neki csendesebb off-seasonja volt – kevés nagy play, bizonytalanságokkal tarkítva. Az első számú defense felállásban eddig Morgan Burnett és Micah Hyde alkotja a safety párost, a rookie helye tehát korántsem garantált a kezdőben. A safety csapat teljesítménye azonban így is sokat javult, köszönhetően Hyde jó teljesítményének és Burnett javulásának. Burnett egyébként Tramon Williamssel együtt külön edzéseket végzett azzal a céllal, hogy több INT-et szerezzenek jövőre. Az edzés lényege hogy miközben a játékos a hátán fekszik, egy teniszlabda-adógató gép lövi felé a labdákat, ezeket pedig el kell kapnia.

ota3

A cornerback csoportban optimizmusra ad okot Casey Hayward felépülése és Davon House bíztató teljesítménye – utóbbi szintén a labdakezelésre fókuszál, az odaéréssel eddig sem volt problémája, most azon dolgozik, hogy több labdát húzzon le. Tramon Williams és Shields természetesen továbbra is az első számú opciók, Williams úgy tűnik visszalendült csúcsformájába. Shieldstől a vezetőség egyöntetű elvárása hogy tovább javul – a szerződése ennek megfelelő. Ő maga is úgy nyilatkozik, hogy amit eddig láttunk tőle az csak a kezdet. Demetri Goodsonnak ennyi tehetség mellett nem lesz egyszerű bekerülnie, jó ST szerepléssel hívhatja fel magára a figyelmet.

ota2

A védelem front vonala

Julius Peppers 34 éves kora ellenére mindenkit ledöbbentett fizikai tulajdonságaival. Valószínűleg outside rusherként, inside rusherként és DE pozícióban is láthatjuk majd. Ő és Matthews is nagyon várja a szezont, mert egyikőjük sem volt még része egy ilyen félelmetes tandemnek, mindkét oldalon elit rusherrel. OLB-ben egyébként is kiválóan áll a csapat, Adrian Hubbard lenyűgözte az edzőket, és Carl Bradford is csinált jó playeket. Az ILB pozíció kevésbé bő, valószínűsíthetően az OLB-k be fognak segíteni, illetve előkerülhet ismét a Psycho formáció. Egy példa az ilyen védekezésre:

1ac4d650269ebdc3a61416c63a0fd3eb

Bakthiari sok izmot pakolt magára – ennek oka, hogy tavaly a bullrusherekkel gyűlt meg leginkább a baja. Bryan Bulaga visszatérésével is ő maradt az LT, míg Bulaga RT a kezdő O-lineban.

A Center

A kezdő center jelenleg JC Tretter, aki intelligenciájával és erős karjaival tűnik ki a mezőnyből, Linsleytől innentől nagyobb meglepetés lenne őt legyűrni, mint azt előzőleg gondolták a szakértők.

Az irányítók

Tolzien rengeteget javult, magabiztos és jó teljesítményt hozott – főleg a dobásainak az ereje feltűnő. A tavalyi bizonytalanság oka a GB-i előszezon kihagyása, most sokkal jobban érti a playbookot. Chase Rettig volt Bostoni QB is biztató, valószínűleg practice squad keretében meg lesz tartva. Rodgers természetesen idén is ott volt minden practice-on, úgy véli ilyenkor lehet a csapategységet kialakítani. Viccesen „önkéntesen kötelező” edzésként utalt erre az időszakra, hiszen a nem sérült játékosok között a részvételi arány ismét 100%-os volt.

ota7

A futók

A RB csoport Franklin sajnálatos kiesésével is nagyon bő, a Lacy-Starks tandem mellett DuJuan Harris és az undrafted rookie Rajion Neal is jó teljesítménnyel rukkolt elő. Óriási előny, hogy jó kezekkel rendelkező játékosokról van szó, akik így passing targetként is veszély jelentenek. Lacynél mint minden fiatal futónal a kitartás és a sérülések elkerülése lehet kérdés remek első éve után. McCarthy erről azt nyilatkozta hogy ő úgy tekint rá hogy Lacy nem kapja az ütéseket, hanem ő osztja azt a védelemnek, és nem aggódik emiatt. Az új futóedző Sam Gash minden futóval azon dolgozik hogy a futás végéhez közeledve készüljenek fel előre arra hogyan akarnak földre kerülni, a sérülések ugyanis leginkább így kerülhetőek el.

Előretekintés

Az év nagy fókusza a védelem feljavítása, McCarthy nagybetűs ígéretet tett a javulásra. Ennek egyik eszköze a playbook egyszerűsítése, kb. a játékok 10%-át kivágták, és a többin is egyszerűsítettek. Ez azért lényeges, mert draft and develop teamként a csapat komoly része mindig is fiatalokból fog állni, és minél egyszerűbbé kell nekik tenni a játékok megértését. Dom Capers a játékosaihoz akarja szabni a rendszert, azokat a playeket hagyta benn, amelyekben a legjobban tudnak tündökölni. Sok játékos fog feltűnni sok pozícióban, hogy az ellenfél soha ne tudhassa, honnan jön a passrush. A hatékony védelemhez agresszív védelemre van szükség, a jó értelemben vett agresszió legnagyobb képviselője Mike Daniels a csapatban.

ota6

Másik fontos cél a sérülések csökkentése – az elmúlt 4 évben 3-szor volt benne a Packers top 3 „legsérültebb” csapatban. Főleg az izomsérülések látszanak elkerülhetőnek, ennek leküzdésére a keret nagy része jógázásba kezdett, illetve a csapat GPS technológiába fektetett – a sokat futó játékoson van egy adóvevő, melyet utólag elemeznek a szakértők, és ez alapján javasolnak módosításokat a mozgásban. Az edzés menete is megváltozott kicsit, a 20-40 perc futás most az edzés eleje helyett a végére került. Az indoklás szerint így frissebben állnak neki focizni, és ez kevesebb sérüléshez vezet.

Általában McCarthy-ék a másodéves játékosoktól várnak nagy ugrást. Így van ez idén is, a legnagyobb teher az első körös Datone Jones-on van. Ő nem akarja tavalyi sérülésére kenni gyengébb teljesítményét, bár keveset hibázott, kevés nagy playt is tett le az asztalra. Idén sokat erősödött, célja a több játékidő és a sackek számának növelése. B.J Raji visszatérve természetes pozíciójába szintén jó edzéseken van túl. Thornton nem playmaker, de a blokkokat kiválóan eszi. Akár két embert is fel tud tartani, miközben a többiek rusholnak, így valószínűleg ő is szép adag játékidőnek néz elébe.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful