Packers Hungary Club

Bemutatjuk a Packers 2015-ös keretét

Pár nap van hátra és a 2015-ös alapszakasz a Packers számára is útjára indul, az első hét keretében a Soldier Fieldre látogatunk, a csoportrivális Chicago Bears ellen. Ám mielőtt belevetnénk magunkat a szezon izgalmaiba, a tavalyi cikkünk nyomán idén is bemutatjuk a csapat 53 fős rosterét.

De mielőtt belevágunk, nem szabad elmenni azon tény mellett, hogy a jelenlegi keret nem 53 fős, hanem két fővel több. Erre azért kerülhetett sor, mert Guion 3 mérkőzéses, Jones pedig 1 mérkőzéses eltiltással kezdi meg a szezont, és ezen idő alatt nem számítanak bele az 53-ba. Tehát a jelenlegi keretet az első hét és a harmadik hét után egy-egy fővel redukálni kell majd, hogy a két renitens úriembernek helyet szabadítsanak fel.

Posztonként egy táblázatot is mellékeltem, ami megmutatja a tavalyi kerethez képest kik kerültek ki az 53-as keretből és kik érkeztek. Ebben a gyakorlócsapat értelemszerűen nincs benne, a fenti okfejtés miatt a DL rész pedig kimaradt, mert az még nagyon képlékeny.

hundley

Irányítók: Aaron Rodgers, Scott Tolzien, Brett Hundley (3)

A tavalyi szezon után idén is három irányítóval vágunk neki a szezonnak. Ezt megelőzően ilyen 2008-ban fordult elő utoljára és ha minden jól megy, jövőre újra két irányítóval terheljük az 53-as rostert. Ennek nagy vesztese Tolzien lehet majd, ugyanis Hundley az utolsó előszezon mérkőzésen annyira meggyőzően teljesített, hogy akár erre a szezonra is elnyerhette a back-up QB szerepkörét. Bár a szeptember 8-án frissített depth chart alapján a harmadik helyen áll, szerintem senki nem lenne meglepve ha ő kapná a garbage time-ot a biztosan nyert mérkőzéseken. És hogy mi lesz Tolzien sorsa? Már tavaly ilyenkor felmerült egy esetleges trade főleg draft pickért, Hundley tündöklésével ez egyre jobban realitássá válik. Meglátjuk mi lesz ebből, mindenesetre az a tény, hogy Hundley feleannyi fizetésért teszi ugyanazt és ez további indok lehet.

cobb

Elkapók: Randall Cobb, Davante Adams, Ty Montgomery, James Jones, Jeff Janis (5)

Tavalyhoz hasonlóan idén is öt elkapóval indulunk. Bár Nelson sérülésével kérdéses volt, hogy ez elég lesz-e, avagy “A 2013-as nagy QB-pánik”-hoz hasonlóan újfent túlbiztosítja magát a vezetés és hat elkapót neveznek. Ez nem történt meg, ám Jones visszahozása mindenkit meglepetésként ért. James Jones egy éves kitérő után tér vissza északra, a tavalyi szezont az Oakland Raiders színeiben teljesítette, meglehetősen szerény számokat hozva. Mentségére legyen mondva Derek Carr személyében újonc irányító hajigálta neki a disznóbőrt. Tekintettel arra, hogy az ő szerződtetése kényszer szülte megoldás, csupán egy évre szól a veterán-minimumért, nem sok lehetőségre számíthat majd a pályán, nagyon meglepne ha a harmadik számú elkapónál feljebb verekedné magát. Nelson jövőre újra bevethető lesz, Jones kikerül a keretből várhatóan, hiba lenne rá és nem egy saját nevelésű játékosra pazarolni a snapeket.

Adams hatalmas szezonra számíthat és mindene megvan ahhoz, hogy sikerrel éljen az ölébe hullott lehetőséggel. Cobb-bal párban igen veszélyes fegyverei lesznek Rodgersnek. Mellettük Montgomeryre nem csak az offense-ben, hanem a speciális egységben is számítanak Szakáll Kapitányék, őt nevezték az első számú kickoff returnernek. Jeff Janis még befért a végső keretbe, de ahogy várható volt a sokat sérült és eleddig nem bizonyított Abbrederis nem kapott lehetőséget. A közönségkedvenc wisconsini srác végül csak a gyakorlócsapatban kapott helyet. Janis a “támadók Sam Shieldse”, az előszezon alatt volt, hogy eltűnt a pályáról, célba se vették, majd a semmiből szerzett egy TD-t, nagy kérdőjel egyelőre a srác.

 

Futók: Eddie Lacy, James Starks, Alonzo Harris (3)

Az egyik meglepetés poszt a futóké, Rajion Neal helyét szinte biztosra lehetett venni, helyette a Louisiana-Lafayette egykori running backje, Alonzo Harris kapta meg a lehetőséget. Egyetemi évei alatt egyszer sem lépte át az 1000 yardos határt, viszont 44 TD-t is szerzett. Vélhetően nem sok szerepet fog majd kapni, hiszen Lacy és Starks, egymást remekül kiegészítve liga elit futó tandemet alkotnak. Ha csak nem sújtják majd nem várt sérülések ezt az egységet, Lacytől újra ezer plusz yardos szezont várhatunk majd, sok-sok TD-vel. Idén kezdi harmadik szezonját és nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy az egész liga egyik legjobb erőfutója. Ráadásul idei felkészülése pompásan sikerült, erősebb és gyorsabb mint valaha, Nelson kiesésével nagyobb teher nehezedik majd a vállára, de ennél jobb helyre nem is kerülhetne ez a teher!

kuhn

Fullbackek: John Kuhn, Aaron Ripkowski (2)

A kihaló félben lévő poszt rendületlenül tartja magát a csapatnál, sőt nem, hogy kihalna egyenesen két fullbacket is tartalmaz az 53-as keret. A Packersen kívül mindössze 5 csapat van az egész ligában, ahol két fullback is helyet kapott a keretben. A fiatal tehetség, Ripkowski számára remek tanulóévet jelent majd a szezon, jobb tanára és mentora nem is lehetne, mint a háromszoros Pro Bowler, John Kuhn. Elsősorban nem az offense számára jelent majd erősítést Ripkowski, hanem a speciális egységben nyújtott magabiztos játéka miatt került a végső keretbe. És hogy mi lesz jövőre? Nem tudni, Kuhn szerződését évről évre újítja meg a csapat, nem fiatal már, veterán-minimum közeli fizetést kap, viszont játéka elengedhetetlen a csapat számára. Lacy érkezésével az erőfutó feladatai nagyon megcsappantak, ám lead blockerként kiemelkedően alakít és ezzel nagyban hozzájárul Lacy remekléséhez. Mindenesetre megnyugtató, hogy Kuhn esetleges nyugdíjazása után is lesz olyan fullback a keretben, akire ezeket a feladatokat rá lehet bízni.

 

Tight endek: Andrew Quarless, Richard Rodgers, Kennard Backman (3)

Fullbackből egyel több van az idei keretben, tight endből eggyel kevesebb az egy évvel ezelőtti csapathoz képest. Quarless és Rodgers helye biztos volt, Perillo a gyakorlócsapatban kapott helyet, az aktív keretbe az újonc Backman fért be harmadiknak. Ami ezzel a poszttal kapcsolatban meglepő, hogy a csapat által kiadott depth charton Rodgers az első, maga mögé utasítva a hatodik szezonját kezdő Quarlesst. Rodgers nem egy szélvész gyors játékos, viszont parádésan jó kezei vannak, amire Nelson sérülése miatt nagyobb szükség lesz, mint eddig valaha. Quarless talán élete legnehezebb offseason-jén van túl, egyelőre kérdéses mennyire nyomja rá a játékára a bélyeget a saját maga okozta hülyeség illetve a családját ért tragédia. Továbbá még mindig nem tudjuk mi lesz az esetleges eltiltásával, Goodell a Bradyvel való hadakozás miatt eddig megfeledkezett erről.

OL

Offense-line: Corey Linsley, David Bakhtiari, Josh Sitton, T.J. Lang, Bryan Bulaga, Lane Taylor, JC Tretter, Josh Walker, Don Barclay (9)

A támadófalban a stabilitás az egyik legnagyobb erény, és ez ebben a csapategységben megvan. A kezdő ötös betűre pontosan ugyanaz, mint a tavalyi szezonban volt. Hatalmas meglepetésre a komoly sérülések elkerülték a fal tagjait tavaly, még Bulaga is egyben maradt, a szezon végére top5-ös falról beszélhettünk. Ez mindenképpen jó omen a ránk váró szezonra, reméljük idén is szerencsénk lesz a sérülésekkel. Mert ha nem, akkor nagy bajban leszünk és akkor most finoman fogalmaztam. Ugyanis hatalmas a szakadék a kezdő- és a cserejátékosok kvalitásai között, a felhozatalról mindent elmond, hogy a forgóajtóként működő Barclay is helyet tudott magának kiharcolni. Tavalyhoz képest +1 OL játékos van a keretben, amit főleg az indokol, hogy az előszezon alatt a kezdők közül csak Linsley abszolválta a felkészülést sérülés nélkül.

raji

Defensive line: B.J. Raji, Mike Daniels, Mike Pennel, Josh Boyd, Bruce Gaston (5)

Az egyik legérdekesebb névsort most a védőfal játékosai alkotják, a bevezetőben említett két eltiltott játékos ugyanis ide tartozik. Raji és Daniels biztos, hogy velünk marad a teljes szezonra, a másik három úriember viszont ebben nem lehet biztos. A leghálátlanabb helyzetben Gaston van, valószínű ő lesz az, aki az első hét után átadja helyét Jonesnak. Boyd és Pennel is tagja volt a tavalyi együttesnek, viszont ha a többi poszton marad a létszám egyiküknek szintén mennie kell Guion visszatérését követően.

Rajitól nagy szezont várnak a rajongók, egy év kihagyás után tér vissza a fal közepére, s mivel prove-it szerződést kapott, ha jövőre is kerettag akar maradni akkor bizony idén robbantania kell. Daniels az egyik legjobb 3-4-es end a ligában, ráadásul rookie szerződésének utolsó évébe lépett, ez további plusz motivációt jelenthet majd neki. Ahogy várható volt, a 2014-es harmadik körös pick, Khyri Thornton felé is elfogyott a bizalom, útilaput kapott a DT.

peppers

Külső linebackerek: Clay Matthews, Julius Peppers, Nick Perry, Andy Mulumba, Mike Neal, Jayrone Elliott (6)

A fenti névsor szinte teljesen megegyezik a tavalyival, az egy szem Bradforddal szemben fogyott el a bizalom, vele lett csak kevesebb a tavalyi 7 fős OLB különítmény. Bradford bár tagja volt a tavalyi csapatnak egy snap nem sok annyit nem töltött a pályán, a szezon alatt megpróbálták átképezni ILB-nek, de ahogy látni fogjuk a következő egységet ez nem járt sikerrel, cut lett a vége. Peppers második szezonját kezdi meg zöld-aranyban, elmondása szerint sokkal komfortosabban érzi magát Dom Capers rendszerében mint tavaly ilyenkor, hasonlóan jó szezont várhatunk tőle. Mikor leigazoltuk, McCarthy azt mondta nem akarják annyit foglalkoztatni mint Chicagoban, de a veterán játékos olyan meggyőző volt a pályán, hogy közel azonos snap számot töltött a pályán, mint egy évvel korábban a Bearsnél.

Peppers mellett a másik állandó kezdő Clay Matthews, a kérdés csak az, hogy ILB vagy OLB poszton. No meg az, hogy kibírja-e sérülés nélkül a szezont, tavaly nagy meglepetésre ez sikerült neki. Ideális esetben a Peppers – Matthews páros a két kezdő külső linebacker, de akkor sincs nagy baj, ha Matthewsnak középre kell húzódnia, ez a poszt talán a legmélyebb az egész csapatban. Mulumba ACL szakadás után tér vissza, és eddig úgy nézett ki teljesen rendbe jött, Nick Perry utolsó szezonját kezdi rookie szerződéséből, végre megmutathatná miért ért 2012-ben első körös picket. Neal egy igazán univerzális játékos, egy stabil átlagot tud hozni és a falban is bevethető szükség esetén, Elliott meg egy igazi vadállat, aki tavalyhoz hasonlóan idén is végig pusztította az előszezont, bár az alapszakaszban nem nagyon kapott lehetőséget akkor, reméljük idén több szerepet kap majd.

barrington

Belső linebackerek: Sam Barrington, Nate Palmer, Jake Ryan (3)

Ahogy a külső, úgy a belső linebackerek is eggyel kevesebben vannak tavalyhoz képest és közülük is csak Barrington volt tagja tavaly is a keretnek. A tavalyi botrányosan gyenge futás elleni védekezés egyik kiváltó oka volt ez a poszt, csak Matthews átmozgatása javított ezen valamennyit, ezért a drafton a szurkolók egyöntetűen magas ILB picket vártak. Hát az nem jött, csak a negyedik körben érkezett Jake Ryan. Ha a szezon elején nem is, de a hosszú távú elképzelés az, hogy ő legyen Barrington párja középen. Ami nem jó hír vele kapcsolatban, hogy a felkészülés alatt teljesen beleszürkült a csapatba, nem sokat mutatott eddig. Ha valami oknál fogva nem válik be, akkor sincs nagy tragédia, jövőre is lesz draft… Barringtonnal kapcsolatban a gyatra coverage képessége adhat okot az aggodalomra. Az Eagles ezt remekül észrevette, az első negyedben két TD-t is bekaptunk miatta, ebben muszáj lesz fejlődnie. Nate Palmert 2013 óta foglalkoztatja a csapat, első évében tagja volt a keretnek, a tavalyi szezont IR listán töltötte. Eddig annyira keveset láthattunk tőle, hogy megítélni nem lehet a játékát, az viszont mindenképpen bizakodásra adhat okot, hogy a depth charton Barrington mellett a másik kezdő posztot ő kapta meg egyelőre. Hogy a többi jelölt volt ennyire kritikán aluli, vagy tényleg tud valamit a srác az majd a szezon közben fog eldőlni, mindenesetre bízzunk Szakáll Kapitány döntésében.

cornerbacks

Cornerbackek: Casey Hayward, Sam Shields, Damarious Randall, Demetri Goodson, Quinten Rollins, LaDarius Gunter (6)

Két újonc, az idei két legmagasabb draft pick is kiharcolta magának a roster helyet. Ebben mondjuk nincs semmi meglepő, botrányosan gyenge előszezon kellett volna ennek az ellenkezőjéhez. Shields mellett a várakozásoknak megfelelően Hayward lesz a kezdő, aki igazi playmaker játékos, állandó kezdőként először bizonyíthat majd. Apropó Shields, amióta kihisztizte magának megkapta a nagy pénzt nem igazán szolgálja meg a súlyos milliókat, amit kap. Mint utólag kiderült a tavalyi szezont szinte végig kisebb sérüléssel játszotta végig, reméljük csak ennyi oka volt annak, hogy teljesen hullámzóan teljesített. Továbbá remélhetően a nyakára hozott két újonc is arra fogja ösztönözni, hogy odategye magát, jövőre már közel 6 milliót lehetne spórolni a kivágásával, ezt követő évben pedig kerek 9 milliót. És egy olyan csapatban ahol hamarosan Eddie Lacynek és David Bakhtiarinak kell megadni a nagy pénzt, ilyen cap saving mellett nem szabad gyengén játszani.

A két újonc felkészülése teljesen rendben volt, Joe Whitt, a CB-k edzője mindkét játékossal meg volt elégedve az előszezon alatt. Mind Rollins, mind Randall simán kiharcolta magának a második számú helyet, mögöttük a tavaly is kerettag Goodson és a felkészülési meccseken jól teljesítő, szintén újonc Gunter kapta még meg a lehetőséget.

clintondix

Safetyk: Morgan Burnett, Ha Ha Clinton Dix, Micah Hyde, Sean Richardson, Chris Banjo (5)

A CB-ktől eltérően ezen a poszton nem volt akkora nagy jövés-menés. A két kezdő ugyanaz, mint tavaly volt: Burnett ötödik éve stabil kezdő a védelem legvégén, mellette a tavalyi első körös Clinton-Dix a másik safety, második évére talán megtanul majd rendesen szerelni. Mögöttük az épp nyaksérüléssel küszködő Hyde továbbra is stabil tagja a keretnek, ráadásul igazán univerzális játékos, a védelemben gyakorlatilag csak falembert nem akar tud játszani. Sean Richardson viszont nem a védelemben, hanem a speciális egységben betöltött szerepe miatt van a listán. A tavalyi szezonban az egész csapatból ő teljesítette a legtöbb snapet az ST-ben, várhatóan idén is főleg ebben a szerepkörben láthatjuk majd. Chris Banjo tavaly nem fért be az 53-ba, helyette az előbb említett Richardson kapott lehetőséget, csak a gyakorlócsapatban kapott helyett. Idén kiharcolta magának a tagságot, így eggyel több safety van a csapatban tavalyhoz képest.

Speciális egység: Mason Crosby, Tim Masthay, Brett Goode (3)

Masthay hosszú idő után először idén Mandell személyében kihívót kapott maga mellé, de az akadályt simán vette, jóval az első keretszűkítés előtt cutoltuk Mandellt. Az egykori Alabama punter így a Cowboys után a Packersben sem tudta megvetni a lábát. Goode nyolcadik éve a csapat long snappere, s bár szezon végén lejár a szerződése semmi okunk nincs, hogy ne hosszabbítsunk tovább vele (maximum majd draftolunk egyet Belichick módra). Hozzá hasonlóan Crosby szerződése is lejár, ő is simán számíthat egy újabb kontraktusra, stabilan magas szinten teljesít. Ráadásul a megváltozott extrapont szabályok miatt a jó kickerek szerepe enyhén megnő majd ettől az évtől kezdve. Crosby pedig nagyon jó formában van, 2012-ben valami megtört benne, de azóta bőven 80% felett rúgdossa a bogyót a póznák közé, és hibázni is inkább a fal szokott előtte, átengedve egy blokkolni szándékozó játékost, tavaly két extra pontja is így akadt fenn.

Összegzés

Alapvetően elmondható, hogy Nelson sérülése ellenére továbbra is Super Bowl esélyes a keret. Továbbra is a belső linebacker poszt a legkérdésesebb az egész gárdában, ami a futás elleni védekezés egyik alapja, de remélhetőleg Raji visszatérése a falba segíteni fog ezen. Valamint azt se feledjük amit a felvezetőben említettem, hogy ebből az 53 sisakos vademberből kettőnek még távoznia kell. Gaston a legesélyesebb a DL-ből, amennyiben a másik játékos nem ebből az egységből fog kikerülni, akkor Banjo és Gunter az akik még nem lehetnek 100%-osan biztosak a dolgukban.

Reméljük Nelson kiesésével idénre letudtuk a szokásos meghatározó sérülést, és semmi nem fogja megakadályozni, hogy az 50. Super Bowl után a Lombardi trófeát hazahozzák a srácok! Tartsatok velünk idén is, szurkoljuk végig együtt a Packers 2015-ös szezonját!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful