Packers Hungary Club

Jordy Nelson

Prev1 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

jordy-nelson_logo

Jordy Ray Nelson a Kansas béli Manhattan-ben született 1985. május 31-én. Felesége Emily, a Bethel College-on volt a kosárlabda csapat oszlopos tagja. A házaspárnak van egy három éves kisfia Royal. Jordy szülei Alan és Kim Leonardville-ben élnek Kansas-ban ahol megnyitották a Nelson’s Landing nevezetű sport pub-ot és éttermet 2007-ben. A családnak amíg Jordy fiatal volt, minden évben szezonális jegyet vettek a Kansas-i állami foci bajnokságra.

nelson_hs

Gimnáziumi évei alatt a Riley megyei iskola válogatott csapatában egyaránt quarterback-et és defensive back-et is játszott. Irányítóként több elismerést is szerzett, ilyen például a Topeka Capital -Journal által kikiáltott bajnoki válogatott cím. A passzai 62%-a sikeres volt 1,029 yard-on és 8 touchdown a rekordja a senior évében. Ezen kívül 1,572 rushing yard és 25 touchdown. A gimiben a Manhattan Mercury az év játékosának választotta egyszer. A közép-keleti ligában kétszeres válogatottként vett részt, valamint kosárlabdában is divíziós csapatba volt beválasztva végzős évében, ahol több egyéni és iskolai rekordot is megdöntött (161 block, 225 steal és 325 assist). Láthatjuk hát, hogy nem csak a fociban, de a kosárlabdában is átütő sikereket ért el, a Manhattan Mercury ebben a sportban is az év játékosává avatta. Természetesen az atlétika sem maradhatott el a gimis években, mint oly sok Packer-ös társa, Nelson is jeleskedett, 100, 200, 400 méteres síkfutásban, valamint magasugrásban 2003-ban állami rekordot is felállított. 100 méteres futásban átlag 10,63 másodperc, míg 200 méteren 21,64 másodperc volt a rekordja. Összességében kijelenthetjük, hogy már a korai éveiben is egy sikeres, elismert sportemberrel álltak szemben a vetélytársak. Érdekességképpen megemlíteném, hogy nem csak a gimnáziumban, de már 10 éves korában a kis Jordy nemzetközi AAU atlétika versenyt nyert 400 méteres futásban.

nelson_priv2

2009-ben és 2012-ben körbeutazta az államot sok más csapattársával együtt a Packers Tailgate túra keretein belül. Feleségével együtt számtalan jótékonysági rendezvényen vesznek részt, többnyire a gyermekek támogatásában segédkeznek. Gyereknapokon autogramokat osztogat a családdal Green Bay-ben és interaktív programokkal szórakoztatja az összesereglett fiatalokat.

nelson_priv3

A csapat elkapóival részt vettek egy karácsonyi betelefonálós adománygyűjtő programban, ahol a Minnesota Vikings defensive falemberei ellen álltak ki, kíváncsian figyelve, vajon melyik csapat javára dől majd el a mérleg.

Nelson keresztény vallású, így nyilatkozott a hitéről: „Férjként, apaként és leginkább keresztényként már új perspektívában látom a Super Bowl győzelmet. Tudom, hogy ez egy lehetőség, hogy megosszuk egymással az élet valódi igazságát, urunk és megmentőnk Jézus Krisztus igéjét.”

nelson_priv

Természetesen Nelson is rendszeresen adományoz a Donald Driver alapítványnak, részt vesz az Edgar Bennett Bowl-A-Town-ban és a Greg Jennings golfbajnokságon is. Nick Collins safety-vel és Brad Jones linebackerrel a 2010-es Fan Fest rajongói fesztiválon modellként vettek részt. Nelson nagyon szeret a családi farmon ténykedni, kártyázni a csapattársakkal. Állítása szerint amióta a sajtfejűek tagja, már 12-15 új játékot is megtanult.

A Super Bowl XLV megnyerését követően (2011), Kansas állam kormányzója Sam Brownback, február 17-ét Jordy Nelson Nap-nak nyilvánította, ezzel is tiszteletüket kifejezve a nagyszerű wide reciever-nek, aki 140 yard-al 9 sikeres elkapással hozzájárult, hogy a Steelers-t 31-25-re maga mögé taszítsa a Packers.

Prev1 of 4Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful