Packers Hungary Club

Khyri Thornton

khyrithornton

Bizonyára sokakban felmerült a kérdés ki ez a szinte névtelen defensive tackle akinek Ted Thompson bizalmat szavazott a harmadik kör 21. pickjével. Hát megpróbáltam utána járni, mert engem is foglalkoztat a dolog, hogy miért gondolta azt Ted Thompson, hogy egy előzetesen 5.-6. körre taksált játékost elhoz az első harmadik körös húzással.

khyri2

Floridába járt középiskolába ahol a helyi csapatban defensice tackle-t és fullbacket játszott. Utolsó, senior évében szerzett 49 tackle-t (ebből 46 szóló), 2 sack-et, 3 kierőszakolt és 1 összeszedett fumble-t. Fullback-ként futott 678 yardot és 10 TD-t, emellett összeszedett még 2 elkapást összesen 37 yard-ért. Megítélése már ekkor nagyon vegyes volt, a Rivals.com a 73. míg az ESPN a 20. legjobb defensive tackle prospectnek tartotta.

Középiskola után 1 évet töltött el a nagy múltú Hargrave Military Academy-n, Virginiában. Eredetileg elígérkezett a South Florida egyetemére, de végül megtagadták a jelentkezését, annak ellenére, hogy megfelelt az NCAA kvalifikációs elvárásainak. Végül a Southern Mississippi-hez került és a Golden Eagles csapatához. Első évében, 2009-ben redshirted volt, ezért éles mérkőzésen nem vehetett részt. Freshman évében mind a 13 mérkőzésén pályára lépett, szerzett összesen 17 tackle-t (ebből 5 tackle for loss) és 2,5 sack-et. Beválasztották a Conference USA All-Freshman csapatába.

khyri3

Sophomore évében 24 tackle-t (ebből 9 tackle for loss), 1,5 sack-et gyűjtött. Valamint összeszedett egy fumble-t amit 9 yardig hordott vissza. 14 mérkőzéséből 7-en volt kezdő. Junior évében 10 mérkőzésen lépett pályára és 36 tackle-t prezentált. Ebben az évben megszerezte élete első és azóta egyetlen interception-ját amit 12 yard-ot hordott vissza. 9,5 tackle for loss eredménye pedig második legjobb volt a csapatban.

Utolsó senior évében egyéni rekordot érő 39 tackle-t szedett össze, amiből 16 volt szóló. Emellett a szezon végén beírhattak a neve mellé 0,5 sack-et is. Utolsó mérkőzését egy jobb lábsérülés miatt ki kellett hagyni. Csontsérülést szenvedett, ami belső vérzésekhez vezetett. Erre a szezonjára állandó csapatkapitánnyá választották. Beválasztották az All-Conference USA második csapatába és a Conerly Trophy finalistái között szerepelt, bár végül nem ő kapta ezt az elismerést.

Combine alatt nem nyújtott kiemelkedő teljesítményt, bár a profilján az szerepel, hogy brutális erővel rendelkezik, a 28 fekve nyomás falembertől nem egy acélos teljesítmény. 40 yardot sem sikerült 5 másodperc alatt abszolválnia és súlypontemelkedésben sem számít klasszisnak.

khyri

Egyes elemzők szerint gyakran vesz fel több blokkot is, játékát a gyors kezek és a quarterback-re mért atletikus nyomás jellemzi. Egy alkalom volt mikor a csapat csupán egy embert küldött, hogy blokkolja Thornton-t, ennek sack lett a vége. Ami nekünk még jól jöhet, hogy kifejezetten 3-4-es falember ezért jól ismeri ezt a rendszert. Gyengeségei között említik, hogy rövidek a karjai, posztjához képest kevés sack-et szerez és sok miss tackle-t vét.

Ted Thompsonnak nyílván jó oka volt arra, hogy reális értéknél két körrel hamarabb húzta. Van olyan szakértő aki a legjobban alulértékelt DT-nek tartja az idei felhozatalból. Meglátjuk, mindenesetre Ted apó legendásan jó érzékkel választ hátsó körökből, reméljük most is igazi gyöngyszemre akadt Khyri Thornton személyében. Sokat elárul Ted Thompson terveiről, hogy bár a srác defensive tackle, a rosteren mint DE szerepel. A csapattól a 94-es mezszámot kapta.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful