Packers Hungary Club

A legenda nyomában

1980. augusztus 6. ugyanolyan napnak indult, mint a többi a napsütötte Sacramentóban. Senki nem tudhatta, hogy ez a nap örökre beíródik a város, az Egyesült Államok, de még az univerzum történelmébe is. Már akkor értetlenül vakarták a fejüket az amerikai csillagászok, mikor egy nem várt bolygó-együttállás következményeként egy addig ismeretlen üstökös tűnt fel, és fényes nappal is kivehető volt az égen az egész világon. Másnap az üstökös nyom nélkül eltűnt, azóta sincs magyarázat a történtekre. Utólag a Wallace-üstökös nevet kapta a jelenség, ugyanis, mint kiderült, nem mindennapi ember született aznap egy sacramentói kórházban. Később a 2010-es években, minden róla szóló írásban egyöntetűen elvetik a születés tényét, és minden szakíró manifesztációról beszél. Ő pedig nem más, mint Seneca Wallace, minden idők legtehetségesebb NFL irányítója!

comet

A Wallace-üstökös

A kis Seneca gyermekkoráról nem sok információ maradt ránk. Annyi bizonyos, hogy különleges képességei, kivételes fizikuma már egészen kisgyermekként messze kiemelte a többi városi suhanc közül. A mai napig terjednek a szóbeszédek a kis Senecáról, hogy barátai nem voltak, nem szerettek vele focizni a grundon, szégyellték, hogy valaki ennyivel jobb náluk. Persze ezek csak legendák, amit biztosan tudunk, hogy az állami rekordot 7 évesen megdöntötte konzerves dobozba köpésben, az akkori 5 yardos rekordot megtízszerezve 50 yardos köpéssel. Terjedtek rosszindulatú pletykák arról, hogy erős hátszél segítette a brutális rekord elérésében, de ez minden bizonnyal tényleg csak keserű károgás a vesztesek részéről. Ez természetesen nem szegte kedvét és középiskolában beválogatták a Cordova High School baseball csapatába.

Első naptól kezdve a csapat vezére volt, de miután beválogatták az All-Sierra konferencia és az All-Sacramento álomcsapatába, úgy érezte, ez a sport nem jelent neki elég kihívást, a csúcson hagyta abba és az amerikai foci felé fordult. Már rögtön középiskolai éveiben kérdés nélkül bevették a csapatba, hiszen a baseballban elért sikerei országos figyelmet kaptak. Seneca ezekben az években tett tanúbizonyságot először – azóta már világhírű – szerénységéről. Lelkében mély nyomot hagytak magányos gyermekévei, ezért nem akarta megalázni iskolai társait azzal, hogy rögtön átveszi a stafétát a csapatban. Szerényen a háttérbe vonult, és próbálta átadni minden tudását a csapattársainak, mentora lett az alakulatnak. Később az iskola tisztelete jeléül, a hivatalos címerét is megváltoztatta:

iskola logo
Középiskolát követően édesanyja kérésére a közeli Sacramento City College-t választotta felsőfokú tanulmányai elvégzésére. Gondolom senkit nem lepek meg azzal, hogy itt is rögtön helyett kapott a csapatban. Ám Seneca szerénysége határtalan volt, itt is csendben a háttérbe vonult és kifejezetten tanulmányaira összpontosított. Summa cum laude végzett filozófiából, egyetemes történelemből, elméleti fizikából, asztrobiológiából, lerakott 6 felsőfokú és 15 szaknyelv vizsgát, valamint anyja kérésére kitanulta a szobafestő-mázoló és a fűtés- és vízszerelő szakmákat is… az első évében! Szabadidejében a kvantumfizikát kutatta, megoldotta a matematika egyik közismert problémáját, a Riemann-sejtést, valamint feloldotta a híres Maxwell-démon dilemmáját is. Kétség sem férhet hozzá, hogy korunk kiemelkedő tudósáról is beszélhetnénk, ha a fiatal Wallace életében nem jön el a nem várt lehetőség. Az Iowa State egyeteme felkereste a fiatal zsenit és meghívták a csapatba játszani. Wallace kemény döntés elé kényszerült, maradjon szülővárosában anyja kérésére, vagy induljon neki az új kalandnak és beteljesítse az álmát, hogy egykoron ő legyen a legnagyobb NFL irányító? Utóbbi mellett döntött, és ezzel megajándékozta az egész sportszerető világot!

zseni

A zseni

2001-ben egyből junior évében a csapat kezdő irányítója lett. 11 mérkőzésen lépett pályára, 2044 yardot és 11 TD-t dobott. Ám becsúszott emellé 9 interception is, de abban minden szakértő egyetért, hogy a 9-ből egyik sem Wallace hibája volt, hanem a fakezű elkapóké. Wallace-t emésztette ez a sok eladott labda, belül magát mardosta a hibák miatt, ezért úgy döntött, kezébe veszi az irányítást és nem bízza a csapat sikereit az inkonzisztens elkapókra. 475 yardot futkosott össze ennek szellemében, amivel 7 TD-t is elért. A játékban mutatott zsenialitását tükrözi ez a fajta váltani tudás!

Kitartása, mobilitása és rendkívüli játék-intelligenciája 2002-ben végleg beírta az NCAA históriáskönyvébe a nevét. Történt ugyanis, hogy a Texas Tech elleni derbin az ellenfél 12 yardos vonalán kapta a snappet. Parádésan ismerte fel a lehetőséget, és miután a zseb összeomlott, hirtelen két-három Texas játékos is a nyakába szakadt. Ám ő egy percig nem esett kétségbe, a 32 yardos vonalig hátrált, s miután tanítani való testcselekkel megetette a védőket, keresztbe cikázva a pályán TD-t futott! Az ember, aki a 12 yardos vonalról szerzett egy cirka 80 yardos TD-t! A play örökre bekerült a történelem aranyoldalaira, és simán, Wallace szerénysége kapcsán, a The Run néven vált híressé.

Wallace a szezon végén természetesen jelentkezett a draftra. Itt is nagyon visszafogott volt, az esemény előtt körbe telefonálta a csapatokat, hogy tartsák tiszteletben a kérését, miszerint az első 3 körbe ne draftolják le, adjanak lehetőséget a többi játékosnak is, az ő tehetsége a 3. kör után is ugyanolyan fényesen fogja beragyogni akármelyik csapat stadionját. A 2003-as drafton az első körben olyan irányítók kerültek ki, mint Carson Palmer és Rex Grossman. Wallace kérését minden csapat figyelembe vette (ki merte volna már a drafton összerúgni a port vele?), végül a Seattle Seahawks gárdája választotta ki a 4. körben, az összesített 110. pickre. Wallace, a nagylelkű, 109 fiatal játékosnak adta meg a jó szereplésre a lehetőséget!

A 2003-as és 2004-es szezonban Matt Hasselbeck-et próbálta megtanítani játszani. Nem lépett pályára pusztán szellemi vezetője és főedző segédje volt a csapatnak. 2005-ben a harmadik játékhéten fogyott el a türelme Hasselbeck bénázását látva és a Cardinals elleni meccsen becserélte magát. Parádés bemutatkozás volt ez az NFL-ben, 100%-os dobási pontosságot hozott össze! Egy passzt eresztett el 42 yardért, majd hátba veregette Matty fiút, így szólt: „Látod? Így csináld!”, és visszaült a padra. Ebben az évben látva, hogy elkapóknak sem megy igazán, az NFC döntőben, a Panthers ellen beállt az elkapók közé és egy 28 yardos elkapással a red-zone-ba juttatta a csapatot, megágyazva Hasselbeck TD-jének! Kétség sem férhet hozzá, hogy a zsenije nélkül a Hawksnak esélye se lett volna a Super Bowlba jutni ebben a szezonban. Wallace nem akarta learatni a babérokat, nem akarta senki karrierjét kettétörni zsenialitásával, egyszerűen mindig akkor és oda állt be, ahol a legnagyobb szükség volt rá. Átlendítette a nehéz helyzeteken a Seahawks csapatát!

a5d527df1e10192f167

Nem rajta múlt, hogy ez csak álom maradt!

2006-ban Hasselbeck lesérült, így 4 mérkőzésre Wallace kapta meg a karmesteri pálcát. Az első mérkőzésen a Kansas ellen kikapott, de az betudható a gyenge védelemnek, semmi esetre se róhatjuk fel neki. A második mérkőzésén elöntötte a vörös köd az agyát, 16-0-ra gázolta le az Oakland együttesét. Ennél a pontnál tegyük hozzá, hogy ő nem akarta jobban megverni a Raiderst, szerényen beérte egy passzolt TD-vel, s mikor látta mekkora fölényben van, inkább visszavett a tempóból.

2007-ben alkotói válságba került. Dühítette a tény, hogy az 53-as Seattle keretben ő az egyetlen valamire való játékos. Gyötörte a tudat, hogy nem tud egyszerre minden poszton játszani. Ennek hatására nem is nagyon lépett pályára ebben a szezonban. 2008-ban Hasselbeck újra lesérült, Mike Holmgren vezetőedző többszöri könyörgésére elvállalta, hogy beugrik a kezdő QB szerepébe. Két örökké emlékezetes momentum fűződik a nevéhez ebből a szezonból: az Eagles ellen rögtön az első play-ben kiosztott egy 90 yardos TD passzt (Hawks franchise rekord), majd Tom Brady-t oktatta le és 128.9-es passer ratinget produkálva tette világossá a Patriots sztárjának, hogy ki az úr a házban. Tette ezt úgy, hogy mint utólag kiderült, direkt bekötött szemmel, vakon játszott, esélyt hagyva Brady-nek a fair play szellemében.

A 2009-es szezonban nem találta a közös hangot az új vezetőedzővel, Jim Morával. Az elmérgesedett viszonynak szakítás lett a vége és a fiatal Wallace életében először szabadügynök lett. Mondanom se kell, nem maradt sokáig csapat nélkül és a 2010/11-es szezont a Browns együttesében töltötte, főleg mint tanító és mentor.

Gondolom a 2013. szeptember 2., mint dátum mindenki naptárjában piros betűs ünnepként van feltüntetve! Wallace ezen a napon írta alá legújabb szerződését, immár a Green Bay Packers együttesével. Ted Thompson nagy reményekkel igazolta le, ki is lehetne méltó utódja a Favre-Rodgers duónak, mint maga Seneca Wallace, a legenda?! Szerződésének hírére a Ford kiadott egy limitált példányszámú, 420 lóerős Mustangot, ami szerényen csak az SW típust kapta. Miután Rodgers kulcscsontja eltört a Bears elleni derbin, kérdés sem férhetett ahhoz, hogy Wallace álljon be a helyére. Nem rajta múlt a vereség, Jordy Nelson és Randall Cobb nem voltak hozzászokva, hogy ennyire pontos, tökéletes erővel, perfekt szögben érkező labdákat kapnak a mestertől. Egy mérkőzés kellett ahhoz, hogy az elkapók megtalálják a tökéletes összhangot Mr. Wallace-szal, az Eagles elleni derbin egy laza 5/5-ös kezdést produkált, de ezen a ponton bekövetkezett a tragédia! Rögtön az első drive-ban ágyéksérülést szenvedett a kiválóság, ami végett vetett a szezonjának. Helyét a névtelen Scott Tolzien vette át, Wallace pedig egész évre az oldalvonal mellé kényszerült.

A vezetőség felismerte a profi irányító erősségeit, látták benne, hogy ha valaki, hát ő ki tudja szorítani a kezdőből a népszerű Rodgerst. Viszont gyávák voltak és nem merték ezt meglépni, nehogy a szurkolók a csapat ellen forduljanak, Wallace kegyvesztett lett, és elküldték az együttestől.

7b49f7df1e10153035b
Hogy mi történt ezután Senecával senki nem tudja, vannak szóbeszédek arról, hogy csalódottságában, mert az emberiség még nem készült fel az ő zsenialitására és tehetségére visszavonultan él egy farmon szülővárosától nem messze. Ám most, hogy mindenki megismerhette semmihez sem fogható karrierjét, joggal tehetjük fel a kérdést: Ki az a Bart Starr? Ki az a Joe Montana? Ki az a Peyton Manning? Irányítók? Nem kedves barátaim, ők csak valakik, akik egyszer szeretnének úgy játszani, mint Seneca Wallace, a legenda, az ember, aki 12 yardról futja a 80 yardos TD-t!

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful