Packers Hungary Club

2000 – 2005 Sherman uralkodás

MikeSherman12000. január 18-án két hétig tartó keresgélés után az NFL megfigyelőinek nagy meglepetésére Wolf kinevezte Mike Sherman-t a Packers 13. vezetőedzőjévé. Sherman az első szezonjában rögtön sok sérülést könyvelhetett el, köztük Favre hosszú küzdelmét a teniszkönyökkel (a könyöknél lévő izmok gyulladásának következménye), a szezont 9-7-tel zárták csupán centikre a rájátszástól. 2001. február 1-jén egy hónappal a felkavaró végeredmény után Wolf bejelentette visszavonulását, mint ügyvezető alelnök és vezérigazgató (GM). Bob Harlan elnök pedig Sherman-t nevezte ki a helyére. Sherman lett így az első vezetőedző és GM is egyben, Starr vezetése óta. Wolf lenyűgöző sikereket ért el, beleértve 101 győzelmet, abból nyolc a rájátszásban, valamint az NFL legjobb szezon rekordját 83-45 is tartja az 1993-as szabad ügynök piac megjelenése óta.

Immáron teljhatalommal rendelkezve Sherman 2001-ben meg is mutatta magát, elvezetve a Packers-t a rájátszásba, ezzel emelve a nyerési rátáját .656-ra (21-11). Ez volt a Packers edzőinek első két évében elért eredményeinek a legjobbja. Favre-val és a kirobbanó Ahman Green-nel (1,981 scrimmage yard) a Packers 12-4-es átlagot hozott, de nem tudta a csapat elérni a divíziós címet, annak ellenére sem, hogy a Bears-t lesöpörték a pályáról. A Packers kiütötte a 49ers-t a Wild Card körben, de a St. Louis ellen vereséget szenvedtek.

2002-ben a Green Bay túlverekedte magát az újabb sérülés hullámon és bezsebelték a liga legjobb rekordját 12-4-gyel. A Packers elérte a divízió kört, Favre két szavazattal maradt le a negyedik MVP-ről, a csapat a liga harmadik legjobbja volt passz elleni védekezésben és 45 labdaszerzéssel vezették az NFL-t, ami 6-tal több mint bármelyik csapaté. Sajnos Michael Vick és a Falcons lett a valaha volt első csapat, aki a rájátszásban saját pályán verte a Packers-t.

2003-ban a visszatérés esélye az NFC élére fájdalmasan csúszott ki a Packers kezei közül. Donovan McNabb vezetésével az Eagles 20-17 re győzött a hosszabbításban, a Packers ellen a divíziós körben. Ez a vereség megtörte az emlékezetes öt meccses nyerő szériát. Green Bay megszerzett egy említésre méltó divíziós címet a szezon utolsó két percében, mikor az Arizona fenekestől felforgatta Minnesota-t és a Lambeau Field tömege elsőként közölte a hírt a Packers-el.

Sherman csapatbirtoklásának fémjelzésével a Packers 2004-ben 1-4-gyel indult, ami a klub 1991-es szereplése óta a legrosszabbnak mondható, de ennek ellenére 10-6-tal zártak megnyerve ezzel a harmadik divíziós címet. 2005. január 14-én Harlan átszervezte a vezetőséget, megnevezve Ted Thompsont vezérigazgatóvá, és teljes jogú elnökévé. Harlan arra hivatkozott, hogy szeretné a vezérigazgatói és a vezetőedzői pozíciókat külön-külön személyek vezetésével látni. A 2005-ös szezon kezdete előtt elvesztette a csapat a reciever Javon Walker-t térdsérülése miatt. A következő héten pedig a futó Green-t kellett nélkülözni combizom sérülése miatt. További kulcsembereket vesztett a csapat, így a szezont 4-12-vel zárták. Ezt a szezont követően január másodikán, arra hivatkozva, hogy nem árt egy új arc a csapatnak, Thompson elbocsátotta Sherman-t.

2001, Jamal Reynolds a Chiefs ellen2005, Edinger 56 yardos FG rúgása a Packers ellen. (Franchise rekord)2001, a terror támadás utáni első MNF2001, pulykacomb falás Hálaadáskor2002, Green megindul a Bears ellen2002, Vick és Favre2002, Sherman és Warren Sapp összetűzése 2005, egy újabb leendő Hall of Famer draftolása2005, Ted Thompson kinevezése, máig Ő a GM

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful