Packers Hungary Club

2006 – A jelen története

mike-mccarthy12006. január 12-én kilenc napos fárasztó keresgélés után Thompson megtette Mike McCarthy-t a franchise 14. vezető edzőjévé. McCarthy négy meccses nyerő szériához vezette a Packers-t 8-8-as átlaggal, miközben a csapat versenyben volt a rájátszásért 2006 utolsó hetéig, mikor is puszta százalékos pontok miatt az NFC utolsó utószezoni kvalifikáltja a Giants lett. McCarthy csalódott volt, hiszen a Packers épphogy kimaradt a rájátszásból, a játékosok egészségesek voltak, a csapat jól játszott az utolsó hónapban. De az NFL legfiatalabb klubja vitte ezt a pozíciót 2007-ig, megnyerve az első 4 meccset, felállítva ezzel a franchise rekordot 13-3-as átlaggal. McCarthy megdöntötte Sherman rekordját, mint a legtöbb győzelmet arató vezetőedző az első két szezonban.

Joe Philbin lett az offensive koordinátor, és Favre is egy briliáns utolsó évet tölthetett a Green bay-nél. Az offense másodikként végzett a ligában elérve ezzel a legmagasabb helyezést 1983 óta. Grant felállított egy 201 yard-os franchise rekordot, 3 touchdown-nal 42-20-as győzelemmel a Seattle ellen hazai pályán, egy hótakaróval borított NFC rájátszásban. Sajnos a klub reményei a következő Super Bowl-ra meglehetősen hamar elszálltak. Az NFL történetének harmadik legfagyosabb meccsén, mikor is a hőmérséklet -1, a szél által pedig még hidegebb -23 fokot mutatott a hőmérő a Green Bay hazai pályán elesett 23-20-ra a hosszabbításban a New York Giants ellen az NFC bajnoki meccsen.

2008-ban Favre Aaron Rodgers-nek adta át a stafétát, majd márciusban visszavonult az NFL passz rekordjával, ezután visszatért júliusban, és a New York Jets leigazolta őt az edzőtáborba. Rodgers lett a második quarterback a liga történetében, aki több mint 4.000 yard-ot passzolt az első szezonjában. Grant 1,200 yardos futásával és kettő darab 1,000 yard-os elkapóval (Greg Jennings, Donald Driver) ők voltak a legsikeresebbek a csapat történetében.

A csapat védelme újabb franchise rekordot állított fel hét touchdown-nal, ebből hat interception-ből, lehorgonyoztak a Pro Bowl-os Nick Collins, Charles Woodson és Al Harris mellett. Ez még nem volt elég, hogy legyőzzék az újabb sérüléseket, a csapat elvesztett 7 meccset, kevesebb, mint négy ponttal, és a szezonzáró 6-10-es eredmény volt a franchise második legrosszabb eredménye 1992 óta.

Ezek az események változásokhoz vezettek az edzők között, legtöbb változás a defense-ben történt. McCarthy felvette Dom Capers-t mint új defense koordinátort. A játékosok gyorsabban reagáltak a változásra, mint azt McCarthy képzelte, így feljutottak a második helyre a liga megengedett yard-jait illetően, és versenyben voltak az első helyért, ami a Packers történelmében egyedülálló, így újabb franchise rekordot állítottak fel a legkevesebb engedett yard rekordját meccsenként (83,3).

A defense bátorságát Woodson tette még eredményesebbé, azzal, hogy megnyerte az NFL ’Defensive Player of the Year’ díját. A rookie Clay Matthews vezeti a csapatot sack-ek tekintetében és Collins lett a Pro Bowl kitüntetettje. Elkövetkezett egy dinamikus szezon az offense számára. A Rodgers, Grant, Jennings, Driver kvartett új franchise rekordot hozott 461 pontot szereztek és a Packers nyolcból hét meccset nyert meg, valamint 11-5-tel zárt, és lehorgonyzott az NFC Wild Card körben. Rodgers emlékezetesen debütált az utószezonban, rekordot állítva fel 423 dobot yard-jával és négy touchdown-nal kisegítve ezzel a csapatot a 21 pontos második félidős hátrányból. Felszínre került a tight end Jermichael Finley, aki szintén pontot szerzett a rájátszásban 159 yardot ért el 9 elkapásból.

Végül a Packers kudarcot vallott, habár az 51-45-ös vereség Arizona-ban a mai napig a legmagasabb pontszámú utószezoni meccsként van számon tartva az NFL történetében. A csalódottság végül elhatározásokba torkollott és a csapat új reményekkel, optimistán indult el a 2010-es szezon felé. Ez az optimizmus eredményhez is vezetett és a Packers egy híres előszezon után képviselhette az NFC-t a Super Bowl-on. A csapat mély és kiforrott roster-el és megtervezett rendszerrel büszkélkedhetett a labda mindkét oldalán és mindenki magabiztosnak érezte a Green Bay-t egy jó rájátszásra.

A szezon első negyedében a csapat 3-1-gyel startolt és a rengeteg sérülés a kulcs játékosoknál nagyon próbára tette a roster mélységét. Grant-et elvesztették már a szezon első hetében. Finley, a csapat vezető tight end-je az ötödik héten sérült le, és Nick Barnett a franchise valaha volt második legjobb tackle-je sem állhatott pályára. A szezon végére a sérült játékosok száma tizenötre emelkedett. Ez igazi megpróbáltatás volt Thompson számára, a roster szervezése és az edzők közti fáradhatatlan munka, hogy felkészítsék a játékosokat, kimerítő volt.

A Rodgers vezette offense közel 4.000 yard-dal és 101.2–es irányítói rátával vezetett. Jennings vette át Finley helyét ideiglenesen, és közel 1.265 yard-dal kiérdemelte a Pro Bowl szereplést. A defense-t tekintve Capers vezetésével ismét a második helyre került az NFL ranglistán 15.0 engedett ponttal meccsenként. Matthews bebizonyította, hogy a rookie éve nem a szerencsén múlt és ő lett az első számú pass rusher. Jelölték a Pro Bowlra, és bekerült az All-Pro csapatba, végül 13,5 sack-kel végzett és a liga megválasztotta a ’Defensive Player of the Year’ címre. Woodson vállára vette a csapatot és ő lett a csapat emócionális vezetője. Tramon Williams is felbukkant és hat interception-nel segítette a csapatot. Az állandó folytonosság ellenére, a Packers keményen küzdött mind a 16 meccsen. A hat vereségük összesen 20 ponttal kaptak ki és ezzel ők lettek az első csapat az AFL-NFL egyesülése óta, akik sose kaptak ki 4 pontnál többel az egész szezonban. A szezont 10-6-tal zárták sorozatos hazai pályán történt győzelmekkel és így kerültek be ismét a rájátszásba.

Úton a Super Bowl felé, a Wild Card körben kirobbantották az Eagles-t a helyükről idegenben 21-16-tal nyerve a meccset. Nem lett sokkal könnyebb a feladatuk a következő héten sem, mikor is Atlantába utaztak, hogy a vezető Falcons ellen álljanak ki. A kezdeti huzavona után a Green Bay 28 pontot szerzett és vissza se nézett. Rodgers szinte hibátlan vezetésének és Williams két kegyetlen interception-jének köszönhetően a Packers földbe döngölte a Falcons-t 48-21-re, elérve ezzel az utószezon történetének legnagyobb pontkülönbségű meccsét.

Az NFC döntőben a Packers a régi divíziós riválisukkal a Chicago Bears-el állt ki, reménykedve, hogy ismét részt vehetnek a Super Bowl-on, amire 1997 óta nem került sor. Annak ellenére, hogy már 182 alkalommal csaptak össze a riválisok, az utószezonban ez a meccs mégis csak a másodiknak számított. Egy kellemes 20 fokos meleg délutánon a Soldier Fielden a Packers 14-0-s előnyt szerzett a második negyed elejére. A jól alkalmazkodó defense három turnover-re kényszerítette a Chicago-t és Raji hihetetlen 18 yard-os interception-jéből szerzett touchdown-nak köszönhetően a Green Bay 21-7-re vezetett a negyedik negyed vége felé. Rookie cornerback Sam Shields kiharcolt interception-jével végül 21-14-re a csapat megszerezte a franchise immáron ötödik belépőjét a Super Bowl-ra.

A Super Bowl eljuttatta a Packers-t az AFC bajnok Pittsburgh Steelers-hez. A különbség csak az volt, hogy a Green Bay offense-t immáron Rodgers vezette. A Packers egy 21-3-as vezetéssel zárta az első félidőt, két touchdown Rodgers által, egy pedig Collins interception-jének köszönhetően. A Packers-nek ismét a sérülésekkel kellett bajlódni, mint már oly sokszor a szezonban, a rendíthetetlen veteránok, Driver és Woodson szintén lekerültek a pályáról az első félidő végén. A Steelers utat tört magának, de Matthews fumble-jének köszönhetően a negyedik negyedben Rodgers ismét touchdown passzt adhatott. A Pittsburgh eladott labdáinak köszönhetően a Packers megnyerte a franchise negyedik Super Bowl kupáját 31-25-re. A szezont követő hónapban Thompson és McCarthy is több éves szerződést kapott, így biztosítva a Green Bay jövőbeli sikereit. Egy kétségbevonhatatlanul tehetséges irányítóval a fiatalok és veteránok sokaságával. Ezt tetézte még a sérült játékosok visszatérése s innentől kezdve minden szem a Green Bay 2011-es szereplésére szegeződött.

Március elején nagy munkálatokban volt a liga, így a Packers is mint a többi csapat, kiállított egy utószezoni programot, ami elősegítheti a fejlődést és az újonnan szerzett rookie játékosok integrálását. A folyamatos tárgyalások során megállapították, hogy a játékosoknak először egy edzőtáborban kell részt venniük júliusban. A rövidített edzőtábor során kidolgozták az ütemtervet, és a játékosok céltáblával a hátukon küzdöttek a bajnoki címért. A Packers-nek a stail roster-re kellett hagyatkozni, és olyan rendszert létrehozni, amivel ott tudja folytatni a csapat, ahol februárban abbahagyta. Ezt meg is valósították. Kezdték is az NFL szezon nyitó mérkőzéssel a New Orleans Saints ellen a Lambeau Fielden. A Packers végigviharzott a szezonon és 15-1-es záró rekordjával az NFL történetének hatodik helyét érték el a 15 győzelemmel. A 2011-es év eleji összesítésben, azzal a hat győzelemmel, amivel 2010-ben zártak, egy tizenkilenc meccses nyerő szériát hoztak, ami a csapat történetében egyedülálló.

A franchise elérte 2007 óta az első NFC North divízió címet és bebiztosították a helyüket a rájátszásban. Végig a szezonon át a siker receptje Rodgers tökéletes játéka volt, az ő profi munkája 560 pontot hozott, ami második helyen áll jelenleg a liga történetében.
Rodgers a szezon végére elért 343 sikeres passzt az 502 próbálkozásból 4.643 yard és 45 touchdown, csupán 6 interception-nel. Rodgers megnyerte ezzel a ’Most Valuable Player’ díjat és beválasztották az All-Pro kezdő csapatába. Rodgers 122,5-es passer rating-gel új NFL rekordot állított fel, maga mögé taszítva ezzel a franchise eddigi rekordjait. A Packers folytatta a parádézást, hangsúlyt fektetve a defense-re, ami 31 interception-nel vezeti az NFL ranglistát. Ez volt a legtöbb a Green Bay-nél 1962 óta. Woodson vezetett hét interception-nel, Matthews pedig hárommal büszkélkedhetett. A defense 38 labdaszerzésével vezetett és segítette a csapatot, hogy hozzájáruljon a +24-es tunrover mutatóhoz, így a franchise történetének második legjobb helyét foglalták el.
Rodgers, Woodson és Matthews csatlakozásával a Pro Bowl-ra, ahol már ott volt Jennings, John Kuhn, Raji és Scott Wells, a Packers ezzel a hét képviselővel a legtöbbet beszavazott játékos eredményét érte el 1967 óta. Az utószezonban a Green Bay áldozatul esett a Super Bowl bajnok New York Giants-nek a divíziós körben 37-20-ra. A 2010-es év emlékezetes rájátszása utáni csalódottság és a Giants elleni vereség rossz szájízt hagyott maga után a csapatnál. A Packers eltökélte, hogy megújult erővel vágnak neki, hogy megnyerjék a végső díjat 2012-ben.

2012-ben a Packers motiváltan és szervezetten lépett a szezonban, középpontban a megfelelő időzítésre koncentrálva. A fő cél a rájátszásba való bekerülés volt. Mindezeket szem előtt tartva a szezon 2-3-as kezdését überelve 10-et nyertek a 11-ből a 6. és a 16. hét között, bejutva ezzel az utószezonba. A 15. héten Chicago-ban elért győzelmükkel a Packers bebiztosította magát az NFC North címre. A normál szezon alatt a Rodgers által vezetett offense megalapozta a csapat sikereit. A sérülések ellenére is 5. helyen végeztek a ligában. Öt különböző játékos kezdett running back-ként, öt különböző kombinációjuk volt az offense-re, hiszen az elsődleges emberek Jennings és Jordy Nelson 12 meccset is kihagytak különböző sérülések miatt. A defense-ben a Packers jelentős változást ért el 2011 után, elérve a 11. helyet a ranglistán, 81 engedett yard per meccses eredménnyel.

Matthews karrierje is egyre jobban ívelt felfelé, mikor is a kilencedik héten olyan súlyos sérülést szedett össze, amiről tudták, hogy biztosan több mint egy hónapig nem léphet pályára. Még így is 13. helyen végzett az NFL sack ranglistáján, így ő az első játékos a franchise történetében, aki addigi pályafutásának minden évében Pro Bowl-ra lett jelölve. A defense sikerét segítette még a rookie cornerback Casey Hayward megjelenése is. A második körös draft során Hayward vezette az NFL rookie ranglistáját összesen 6 interception-nel. Ő lett az első Packers CB 1974 óta, akit neveztek Pro Bowl-ra és All Rookie csapatba. Harmadik helyen végzett a ’Defensive Rookie of the Year’ címért folytatott versenyben is.
A szezont 11-5ös eredménnyel záró Packers beadta az igényét a rájátszásba jutásért. A Wild Card körben a csoport riválisukkal a Minnesota Vikings együttesével csaptak össze. Feszült küzdelem után, a defense-nek sikerült sakkban tartani Adrian Peterson-t, mialatt Rodgers és az offense 24-10-es győzelemmel zárt.  A divíziós körben San Francisco-ban a 49ers offense-e túl soknak bizonyult a Packers-nek, és a 24-21es félidei állás ellenére a második félidőben a Packers végleg elesett 45-31-re.

Ezután a meglehetősen csendes Green Bay holtszezon hosszú távú szerződést hozott Rodgers-nek és Matthews-nak is, amivel a Packers ígéretet tett a sikeres jövőbeni szereplésre. Az ő jelenlétük, kombinálva a fiatal veteránok kemény magjával és egy 11 fős draft kiegészítéssel úgy tűnik, a Green Bay ismét az NFL elitjeként szerepelhet 2013-ban.

2006, Favre a földön a Bears ellen2006, Favre, Cardinals ellen szerzett TD-je2006, 85 yardos TD passz után Favre Driverrel ünnepel a Vikings ellen2007, Crosby is bemutatkozik2008, A Seahawks rendesen meggyötörte Rodgerst2008, a fájdalmas búcsúzás2008, Rodgers az első éles mérkőzésén2010, Matthews ikonikus mozdulata a Bills ellen2010, Raji akcióban a Falcons ellen2010, Matthews nem kímélte az egykori Packers-es legendát2010, mester és tanitványa2012, Cardinals elleni derbi2012, az új generáció is megtapasztalta Matthews erejét2012, kicsi a rakás2010, önfeledt ünneplés a csúcson

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful