Packers Hungary Club

A Lambeau Leap

Green Bay Packers wide receiver Donald Driver does a Lambeau Leap.

1993 karácsonyán a Packers két fordulóval az alapszakasz vége előtt 8-6-os mérleggel állt. A bajnokság utolsó előtti játéknapján a Los Angeles Raiders látogatott a nevezetes Lambeau Fieldre, és a hazaiaknak mindenképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy életbe tartsák a rájátszásos reményeiket. A vendégek már sokkal korábban kiszálltak a playoffért folytatott küzdelemből, így csupán a 4-10-es mutatójukat kívánták volna kozmetikázni.

A borzalmas hidegben lejátszott találkozó (-19 Celsius fok -29 Celsius fokos hőérzettel) eleinte nyögvenyelősnek bizonyult a hazaiak számára. A félidőben még csak 7-0-s előnnyel rendelkeztek, amelyhez a harmadik negyedben újabb touchdownt szereztek (14-0). A záró felvonásban aztán eldőlt a meccs. A Raiders csereirányítója, Vince Evans passzát Randy Jordan ugyan elkapta, ám a vendégek futója arra nem számított, hogy LeRoy Butler kiüti a labdát a kezéből.

A fumble-t a hazaiak néhai defensive endje, Reggie White gyűjtötte össze. Mivel White-ra gyorsan ráakaszkodtak a Los Angeles-i védők, ezért ő a vendégek 25 yardosán egy rövid átadással visszajuttatta a játékszert Butlerhez, aki szélvészgyors vágtával meg sem állt a Raiders célterületéig. Sőt még azon túl sem. A safety ugyanis hirtelen ötlettől vezérelve azt mutatta a szurkolóknak, hogy közéjük szeretne ugrani. Ezzel pedig megszületett a történelem első Lambeau Ugrása (Lambeau Leap).

leap2

Bár Butler nem tudott rendesen felkapaszkodni a magas lelátóra, a rajongók örömét mindez nem rontotta el. A safety pár másodpercig a szurkolók között csüngött, majd visszatért a pályára. A kispad felé vette az irányt, ahol újabb gratulációkat gyűjthetett be, ám nem csak a pontszerzés miatt. Többen mondták neki, hogy klassz dolgot talált ki, amikor a nézők közé vetette magát.

A Lambeau Leap pedig szinte azonnal gyökeret vert a Packers hazai meccsein. Az évek folyamán elsősorban Robert Brooks és Antonio Freeman elkapók tették azért a legtöbbet, hogy az örömugrás rendszeres attrakcióvá váljon Green Bayben. Freeman egyik akciója alkalmával az egyik szurkoló kezéből véletlenül kiütötte a sört, ám megígérte neki, hogy a meccs végén kártalanítja. Igencsak meglepődött, amikor a találkozót követően a rajongó megvárta őt és behajtotta rajta az elvesztett italt.

Érdekes módon Brett Favre sosem rajongott a Lambeau Leapért. A 15. idényében vállalkozott rá elsőként, de a mutatvány nem sikerült, és ekkor a maradék kedve is elszállt. “Alacsonyabb pontot kellett volna választanom. Én nem vagyok az a lelátóra ugráló típus” – vallotta be utána. Utódja, Aaron Rodgers viszont nem várakoztatta sokáig a szurkolókat. Amikor első, kezdőként lejátszott hazai meccsén QB-sneakkel szerzett touchdownt, azonnal a lelátón állók közé ugrott.

leap3

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful