Packers Hungary Club

A Don Hutson Center

hatter_logo-180x180

Csütörtökön indul a Packers 2015-ös felkészülése, és immár 22. éve veszi birtokba a gyakorlásra szolgáló épületcsoportot. A kultikus Lambeau Field szomszédságában lévő komplexumról méltatlanul kevés szó esik a legendás szomszéd árnyékában, ezt az űrt pótolandó, ismerkedjetek meg a Don Hutson Centerrel.

don hutson center

A Don Hutson Center és a két gyakrolópálya

A Packers 1921 óta tart a szezont megelőzően edzőtábort, három év kivételével minden évben Wisconsin állam területén került ez megrendezésre, 1951 és 1953 között a Minnesota állambeli Grand Rapids adott otthont a training campnek. 1958-ban, az akkori vezetőedző Scooter McLean vitte először az edzőtábort a St. Norbert College-ba. Ez a hagyomány azóta is töretlen, 2015-ben az 58. edzőtábornak ad otthont a St. Norbert. Érdekesség, hogy NFL szinten ez a leghosszabb ilyen együttműködés. Fontos megjegyezni, hogy attól függetlenül, hogy a Don Hutson Centerben tartják az edzéseket, hivatalosan a St. Norbert a házigazdája az eseménynek. Ennek nagyon egyszerű oka van, a játékosok szerteszét élnek az Egyesült Államok területén, és a tábor időtartama alatt megoldhatatlan az ingázás.

7781213790_65c4a52f0b_b

A St. Norbert College

A St. Norbert egy bölcsész tudományokat oktató magánegyetem, amit 1898-ban alapítottak, itt szállnak meg a játékosok az edzőtábor ideje alatt. A kiválasztott 90 fő a Victor McCormickról elnevezett koedukált kollégiumban lakik, ahol 60 szoba áll a rendelkezésükre, a tanév folyamán ezt az épületet 225 diák lakja. A kollégium 11 km-re van a Lambeau Fieldtől, amit a játékosok vagy saját autóikkal, vagy a csapat buszával tesznek meg mindennap kétszer. A kollégiumot csak alváshoz használják a játékosok, reggel beutaznak a Lambeau Fieldre, itt tartják meg az értekezleteket, itt reggeliznek, majd a gyermek biciklikkel tekernek át a Don Hutson Centerbe az edzésre és csak este térnek vissza a St. Norbertbe. Ez annyit tesz, hogy a teljes edzőtábor ideje alatt körülbelül 4660 futball pályányi távolságot tesznek meg és durván két és fél mérkőzésnyi időt töltenek utazással. Az edzések után minden játékos visszatér az egyetemre és mindennap közösen vesznek részt a vacsorán.

IMG_9566

A Don Hutson Center 1994 óta áll a csapat rendelkezésére, az edzőpálya felépítése akkor 4.7 millió dollárba került a Packersnek, az átadó ceremónián maga Don Hutson is részt vett. A fedett csarnokban két műfüves pálya van, egy észak-dél tájolású 60 yardos és egy kelet-nyugati fekvésű 70 yardos gyakorlópálya. A két külön pálya lehetővé teszi, hogy mind az offense, mind a defense egyidejűleg tudjon edzeni. A csarnok magassága úgy van kialakítva, hogy a speciális egység is gond nélkül tudja gyakorolni a punt és kickoff játékokat is. Az egész létesítmény be van kamerázva, amivel folyamatosan rögzítik a játékosokat és ezt később a Lambeau Fielden kialakított videószobában elemzik ki.

inside

Belülről a fedett csarnok

A csarnok mellett két nyitott gyakorlópálya is található, melyet szintén egykori Packers legendákról neveztek el. A Ray Nitschkeről elnevezett pálya számára a Brown megyei képviselő testület 2003-ban adott területhasználati engedélyt a csapatnak. A pálya rendben felépült, ám később gondot okozott annak távolsága a csarnoktól, ezért a Packers kérvényezte, hogy az egészet odatelepíthessék a Don Hutson Center mellé. A probléma csak annyi volt, hogy a kinézett területen a Resch Center (többfunkciós sportcsarnok) parkolója állt, ezért abban állapodott meg a megye vezetése és a csapat, hogy a birtokba vett parkolóért cserébe a régi pálya helyén önköltségen felépítenek egy új, 205 férőhelyes parkolót a másik csarnok számára.

4241142355_5147130052_o

A Ray Nitschke Field, háttérben a Resch Center

A Ray Nitschke Field gyakorlatilag nem egy, hanem két észak-déli fekvésű pálya. A nagyobbik a 100 yardos, standard méretekkel rendelkezik, mellette pedig egy 70 yardos, kisebb pálya is helyet kapott. Eredetileg mesterséges gyep borította, ám a 2009-es felújítás során természetes füves borítást kapott. A pálya borítása alatt kialakítottak egy föld alatti fűtőrendszert is, ami lehetővé teszi, hogy télen, hóesés idején is tiszta pályán tudjanak gyakorolni a játékosok (ugyanilyen rendszer van a Lambeau Fielden is). A rekonstrukció során egy 1500 férőhelyes lelátó is helyet kapott a pálya mellett, valamint komplett hangrendszert is kiépítettek. Arra is figyeltek, hogy a pályát körülölelő kerítés, valamint a lelátók is idomuljanak a Lambeau Field egyedi tégla falaihoz. Gondoltak a mozgássérült szurkolókra is, számukra egy teljesen akadálymentesített lelátórészt építettek ki. A pálya teljes egészében kivilágítható, ezért éjszakai is lehet rajta tréningezni. McCarthy ezt hosszú évek óta ki is használta, a training camp ideje alatt nem volt ritka az éjszakai edzés, bár a 2015-ös felkészülési programból a késő esti edzések ezúttal kimaradtak. A felújítás után a liga egyik legfejletebb, lemodernebb ilyen létesítménye lett.

2014CAMP1400B

Az egyik bejárat a lelátókhoz

Közvetlen a Don Hutson Center oldalánál foglal helyet a másik szabadtéri gyakorlópálya, a Clarke Hinkle Field. Ezen egy homok alapú természetes gyepszőnyeg van, műfüves megerősítéssel, földalatti vízelvezető és öntözőrendszerrel. 2009-ben mikor telepítették a borítást, külön szempont volt, hogy tesztelni tudják a felületet, ezzel segítve a Lambeau Field borításának hatékonyabb karbantartását. A Hinkle Field 1958 óta szolgálja a csapatot, ezzel az egyik legrégebbi gyakorlópályája az NFL világának.

img6033

A Don Hutson Center és a hozzá tartozó pályák a lehető legmodernebb körülményeket biztosítják a csapat számára, hogy évről évre eredményesen készülhessenek a játékosok a szezonra.

shop giay nuthoi trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautiful